woning

Het woningaanbod in Twente is zeer divers en je kunt er dan ook vrijwel altijd de woning van je dromen vinden. Vaak zal het vooral het budget zijn dat doorslaggevend is bij het maken van de keuze voor een nieuwe woning. Toch kan het geen kwaad om te vooraf eens te oriƫnteren op de verschillende typen woningen die er bestaan. Als je weet wat je wilt, kun je een makelaar gerichter laten zoeken en vind je sneller de woning van je dromen.

De tussenwoning

Nederland is het land van de vele rijtjeshuizen. Vier op de tien mensen woont in een rijtjeshuis en dat is natuurlijk niet zo vreemd. Een rijtjeshuis is over het algemeen een voordelige optie voor iedereen die graag op de begane grond wil wonen, maar niet heel veel geld te besteden heeft. Projectontwikkelaars laten hele blokken rijtjeshuizen tegelijk bouwen, die qua indeling allemaal hetzelfde zijn. Immers, massa is kassa, dus op die manier houden ze de bouwkosten binnen de perken en kunnen ze de woning tegen een schappelijke prijs in de markt zetten. Als toekomstige eigenaar weet je natuurlijk dat bij een huis kopen kosten moeten worden gemaakt die nog opgeteld moeten worden bij de koopprijs, voordat je erin kunt gaan wonen. Zeker als het nieuwbouw is, zal er nog het nodige moeten gebeuren. Omdat tussenwoningen geliefd zijn, kun je er zelf later ook weer een goede prijs voor vragen.

Vrijstaande woning

Kies je voor een vrijstaande woning, dan heb je keus uit een aantal opties. Hieronder zijn de meest populaire varianten op een rij gezet:

  • Traditionele laagbouw. Meestal eenvoudig van opzet en voorzien van een zadeldak. De topgevel is soms gemetseld en soms vervaardigd uit kunststof.
  • Dit type woning is symmetrisch gebouwd met een centraal geplaatste voordeur en heeft een pannendak.
  • Landelijke woning. Komt in grote lijnen overeen met de traditionele laagbouw, maar heeft vaak bijzonder metselwerk of is afgewerkt met witte (keim)verf. Vaak heeft dit type woning een rieten kap.
  • Een woning met hoge plafonds, dakkapellen en luiken voor de ramen. Een woning met een klassieke uitstraling, maar toch helemaal van deze tijd en juist daarom populair.
  • Qua hoogte te vergelijken met het herenhuis, maar compacter en vaak ook met witte (keim)verf afgewerkt.

Natuurlijk zijn er nog veel meer woningtypen, een rondje langs de makelaars geeft een compleet beeld.