Kan jouw winkel een upgrade gebruiken? Bekijk snel de mogelijkheden voor procesoptimalisatie!

Elke winkel is zo nu en dan aan een frisse blik en een goede upgrade toe. Dit kan in verschillende manieren worden aangepakt; het vervangen van het meubilair, de website op de schop nemen, of de bedrijfssoftware eens flink aanpakken. Dit laatste is sowieso verstandig om zo nu en dan eens goed onder handen te nemen; in deze continu veranderende bedrijfswereld zijn sommige programma’s voor de bedrijfsprocessen al snel verouderd. Onze tip? Zorg er in ieder geval voor dat al jouw bedrijfsprocessen in één programma ondergebracht zijn. Dit is het makkelijkst voor de updates en het scheelt tijd doordat je geen contacten met verschillende programma aanbieders hoeft te onderhouden en niet continu hoeft te switchen tussen verschillende programma’s. Ben je benieuwd hoe deze bedrijfsoptimalisatie in jouw winkel goed van pas kan komen? Lees dan snel met ons mee!

De food branche

Wanneer jouw winkel zich focust op het verkopen van eten, zoals bijvoorbeeld een groothandel, supermarkt of snoepwinkel, kan het ontzettend goed van pas komen om de processen onder één programma onder te brengen. Het klinkt toch als muziek in de oren om de verschillende prijzen van producten, het salaris van jouw personeel én het voorraadbeheer in een oogopslag te kunnen zien, analyseren en beheren?

Schoenenshop

Wanneer jij een winkel in schoenen beheert, kunnen de wisselende modetrends, de verschillende stijlen en de seizoenswisselingen soms nog wel eens voor veel stress zorgen. Het is van groot belang dat je schoenen retailer flexibel bent en daarnaast ook nog eens sterk in je… schoenen staat! Retail erp software kan voor jou(w bedrijf) de perfecte steun in de rug bieden; alle bedrijfsmatige processen kunnen in dit ene programma worden onderhouden. Hierdoor heb je meer tijd over voor wat er echt toe doet; klanten blij te maken met nieuwe paren schoenen! Voor het gebruik van een alles-in-één-programma, kan het verstandig zijn om een gespecialiseerd bedrijf in de arm te nemen, zoals bijvoorbeeld TCOG. Zij kunnen jou helpen met de volledige integratie van zo’n programma!

Souvenir winkel

Run jij een bedrijfje waar toeristen de drempel overlopen voor het aanschaffen van mooie souvenirs? Dan is bedrijfsoptimalisatie een must! De verkoop van souvenirs komt vaak neer op seizoenswerk, waardoor de verkoop en de cijfers daarvan vaak nogal fluctueert. Dit kan voor onzekerheden zorgen, des te fijner is het als de processen binnen jouw bedrijf wél zeker zijn. Dit kan je creëren door alle bedrijfsprocessen in één programma onder te brengen; scheelt tijd en jouw winkelvoorraad is altijd binnen bereik.