Google is en blijft één van de belangrijkste zoekmachines. Google genereerd maar liefst 3,5 biljoen zoekopdrachten per dag vanuit alle hoeken van de wereld. Google sorteert zoekopdrachten op relevantie, techniek en autoriteit. Het is dus uiterst belangrijk om uw website zo goed mogelijk aan te passen aan deze selectiemethodes. Dit gebeurt via zoekmachine optimalisatie, ook wel SEO genoemd. De afkorting SEO staat voor Search Engine optimization. Door deze zoekmachine optimalisatie te gebruiken zal uw website gegarandeerd stijgen in de Google ranglijst.

Website technisch in orde

Wanneer u zelf iemand doorverwijst voor een specifieke behandeling wilt u er zeker van zijn dat deze goed wordt behandeld. Zo gaat Google ook te werk. Wanneer zij iemand doorverwijzen naar een website willen ze er zeker van zijn dat deze website technisch optimaal werkt. Denk daarbij aan de laadtijd voor de webpagina en een goed linkprofiel. Wanneer het te lang duurt voor de webpagina geladen is zijn bezoekers snel geneigd om door te klikken. Wanneer het linkprofiel op de website niet sterk is raken mensen de weg kwijt op de website, ze vinden niet wat ze zoeken. Daardoor zal een bezoeker ook sneller geneigd zijn om over te schakelen naar een andere, duidelijkere website. Verder vindt Google het zeer belangrijk dat een website veilig is en er geen links op staan die verwijzen naar spam. Het hebben van een versleutelde verbinding (SSL) voor uw website is noodzakelijk. Omdat steeds meer mensen internetten via hun mobiele telefoon of tablet is het zeer belangrijk om uw website zo aan te passen dat deze op diverse apparaten goed werkt.

De juiste zoekwoorden verwerken op uw website

De juiste zoekwoorden gebruiken op uw website kan zorgen voor een hoger aantal bezoekers. Het is belangrijk om zoekwoorden zo specifiek mogelijk te laten zijn. Leg de focus op één specifiek zoekwoord en daarnaast enkele synoniemen of alternatieve zoekwoorden. Hoog in Google komen hangt voor een groot deel af van relevante zoekwoorden. De beste webpagina’s zijn niet persé die pagina’s waarin het zoekwoord het meest voorkomt of die de meeste tekst bevatten.

Linkbuilding

Naast techniek en relevante teksten op uw website is het belangrijk dat andere websites verwijzen naar uw website. Dit wordt linkbuilding genoemd. Google sorteert zoekopdrachten mede op relevante links. Links op de websites van grote bekende bedrijven die verwijzen naar uw website zorgen voor een hogere ranking. Daarnaast kunt u uw website aanmelden bij relevante startpagina’s. DoubleSmart kan u helpen met linkbuilding, zoekwoordenonderzoek en diverse andere factoren om uw website een hogere ranking te laten behalen. Via een concreet stappenplan zorgen zij voor stabiele topposities binnen Google.