kantoor
Het inrichten van een kantoorruimte is een serieuze zaak. Je moet er goed over nadenken hoe je daarbij te werk gaat, want de kantoorruimte vormt in veel gevallen het kloppende hart van je onderneming. Vanuit het kantoor worden allerlei processen aangestuurd, het is de plek waar je klanten ontvangt voor besprekingen en je bent er als ondernemer waarschijnlijk zelf een groot deel van je tijd aanwezig. Een creatieve inrichting geeft je inspiratie en zorgt ervoor dat jij je er volledig thuis voelt. Dat is belangrijk, want alleen in een plezierig werkklimaat kun je goed presteren.

Zorg voor daglicht

Een veelgemaakte fout is een kantoorinrichting met onvoldoende daglicht. We hebben dat daglicht nodig om goed te kunnen blijven functioneren. De hele dag in een ruimte zitten zonder licht is niet bevorderlijk voor onze prestaties. Is er geen direct daglicht? Zorg er dan in elk geval voor dat er veel lampen zijn. Vaak kiezen interieurspecialisten er ook voor om kantoren te voorzien van glazen scheidingswanden. Dat is natuurlijk niet zonder reden, het is bedoeld om het licht ruim baan te geven. Dat je op die manier wat minder privacy hebt, neemt men over het algemeen graag voor lief.

Natuur in huis

Plaats wat grote plantenbakken in je kantoor. Zo creëer je een natuurlijke sfeer en dat geeft een zekere rust. Die plantjes leveren je bovendien wat extra zuurstof en dat is mooi meegenomen. Geen ruimte voor een grote plantenbak? Zet dan in elk geval een potplant op je bureau.

Inspirerende spreuken

Lijst wat inspirerende spreuken in en hang die op strategische plekken in je kantoor op. Niet allemaal tegelijk, houd er een stel achter de hand, zodat je af en toe kunt variëren. Het staat niet alleen leuk, het is ook een moment van bezinning als je die spreuk weer ziet staan. Soms helpt het je verder in je werk als je even vastzit.

Lokale elementen

Je kunt er ook voor kiezen om lokale elementen in je kantoorinrichting te verwerken. Heb je bijvoorbeeld voor jouw kantoorruimte Den Haag uitgekozen als vestigingsplaats? Dan kun je met wat subtiele verwijzingen de sfeer van die stad naar binnen halen. Denk aan een foto van het Binnenhof of een strandtafereel. Ga je een kantoor in Amsterdam huren, dan maak je er een typisch Amsterdamse aangelegenheid van met een mooie grachtenfoto of wat traditionele objecten uit de hoofdstad.