We weten allemaal dat we met z’n allen moeten bijdragen aan het milieu. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een elektrische auto te leasen. Deze stoot minder vervuilende stoffen uit, in tegenstelling tot een benzine- of dieselauto. Zo ook worden de elektrische wagens steeds meer gezien in Twente. Je leest er hieronder alles over.

Om de 250 meter een laadpaal

Het wordt in Twente gestimuleerd om voor een elektrische auto te kiezen. In 2025 hebben vrijwel alle inwoners van Twente toegang tot een laadpaal, want als jij jouw voordeur uitstapt vind jij binnen 250 meter een laadpaal. Hiermee wil de provincie Overijssel het elektrisch rijden aantrekkelijker maken. Bovendien wordt het verwacht dat alle nieuwe auto’s in 2030 geen brandstofmotor meer hebben, dus de provincie wil hiermee vooroplopen.

Aantal maatregelen

Toch is dit makkelijker gezegd dan gedaan. Zo zullen er altijd wel een aantal mensen zijn die hun auto extra lang opladen, terwijl de accu al urenlang vol is. Hier moet de provincie nog een aantal maatregelen voor treffen. Daarnaast zal niet iedereen binnen vijf jaar een nieuwe auto aanschaffen, want voor een nieuwe auto – en een elektrische vooral – moet je nou eenmaal diep in de buidel tasten. Wel kun je ervoor kiezen om een elektrische auto te leasen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor financial lease, zodat je meteen economisch eigenaar bent van de wagen. Daarnaast hoef je voor een elektrische auto geen wegenbelasting en geen BPM te betalen. Als zakelijke rijder heb je ook nog veel fiscale voordelen wanneer je een elektrische auto leaset. Wanneer je zoekt op ‘elektrische auto financial lease’ lees je er alles over.

Overal in Nederland

Niet alleen in Twente is elektrisch rijden populair. Eigenlijk worden de elektrische auto’s overal in Nederland veel gespot op de weg. En daar zijn een aantal redenen voor te benoemen. Zo is een elektrische auto veel schoner, stiller en beter voor onze aardbol. Zoals net al werd benoemd stoot zo’n auto namelijk vrijwel geen schadelijke stoffen uit. Daarnaast is een elektrische auto goedkoop in gebruik. Jij hebt namelijk met een elektrische auto niet te maken met de hoge benzine- en dieselprijzen. 

Populaire elektrische modellen

Wil jij jouw brandstofauto inruilen voor een elektrische variant? Dan ben je goed op weg. Daarnaast wordt het aanbod wat betreft elektrische auto’s steeds groter. Vandaag de dag is bijvoorbeeld de Tesla Model 3 razend populair. Zo’n Tesla financial lease je al binnen een paar stappen. Daarnaast staat de Kia e-Niro ook hoog op het lijstje. Het bleek in 2021 zelfs de populairste elektrische auto van Nederland te zijn. Daarnaast valt ook de Ford Mustang Mach-E goed in de smaak bij veel autoliefhebbers. In 2021 zijn er namelijk een boel mensen trotse eigenaar geworden van deze wagen.