Je wilt er als bedrijf alles aan doen om de kans op diefstal tot een minimum te beperken. Niet alleen diefstal door inbrekers van buiten, maar ook diefstal van binnenuit. Zeker bij grote bedrijven komt het regelmatig voor, dat personeel ontslagen wordt als gevolg van diefstal.

In dit artikel vind je drie handige tips, die je helpen om de kans op diefstal te verkleinen. Het is verstandig om zichtbare en onzichtbare maatregelen te nemen. Een zichtbare maatregel schrikt af, maar legt vaak niet alles vast. Een onzichtbare maatregel doet dat wel, daar een dief niet weet dat deze gefilmd wordt.

Tip 1: kies voor een spycam in je kantoor
Een van de manieren om ongezien vast te leggen wat er op je kantoor gebeurt, is het gebruik van een spycam. Er zijn verschillende webwinkels die deze handige verborgen camera’s te koop aanbieden. Kijk bijvoorbeeld eens in het assortiment van een webwinkel als Sitcon. Deze partij biedt de spycam onder meer aan in de vorm van een wekker. Of wat te denken van een camera, welke verwerkt zit in een WiFi-adapter. Je kunt deze in het stopcontact steken en vervolgens controleren of er niets gestolen wordt.

Tip 2: werk met een toegangssysteem in je pand
Je wilt voorkomen dat een onbekende je bedrijfspand binnenkomt zonder zich te melden bij de receptie. Dit is relatief makkelijk, wanneer je het personeel van je bedrijf goed kent. Naarmate je bedrijf groeit, zal het steeds lastiger worden om ieder personeelslid te herkennen. Om te voorkomen dat een onbevoegde bezoeker bij je pand naar binnen weet te komen, is het verstandig om met een toegangssysteem te werken. Denk bijvoorbeeld aan poortjes, welke geopend kunnen worden met een pasje. Ook handig, wanneer een medewerker niet meer voor je werkt zonder dat je dit weet.

Tip 3: hang beveiligingscamera’s op bij de ingang
Tot slot is het verstandig om voor een opvallende beveiligingsmaatregel te kiezen binnen je bedrijfspand. Dit doe je door een beveiligingscamera op te hangen bij de ingang. Het schrikt mensen af om een poging tot diefstal van waardevolle spullen uit je bedrijfspand te doen. Je kunt daarbij een bordje ophangen dat mensen gefilmd worden wanneer zij je bedrijfspand betreden.

Naast de verschillende genoemde oplossingen zijn er tal van andere opties om je kantoor goed te beveiligen. Laat een specialist langskomen om een risicoanalyse voor je uit te laten voeren.