Als een bedrijf een andere onderneming overneemt, heeft dit vaak een grote impact op de medewerkers van het overgenomen bedrijf. Voor veel werknemers kan een overname heel stressvol zijn en kan het leiden tot onzekerheid over hun baan en toekomst bij het bedrijf. In deze blog bespreken we de impact van een bedrijfsovername op uw medewerkers en hoe u hier als werkgever het beste mee kunt omgaan.

Wat gebeurt er bij een bedrijfsovername?

Bij een bedrijfsovername neemt een bedrijf een andere onderneming over en krijgt de onderneming controle over de processen en de werknemers en klanten van het overgenomen bedrijf. Deze overname kan om verschillende redenen plaatsvinden. Enkele voorbeelden zijn het vergroten van het marktaandeel, het verbeteren van de winstgevendheid of het versterken van marktpositie in een bepaalde sector.

Impact op medewerkers van het overgenomen bedrijf

Volgens de wetgeving mag u niets veranderen aan de rechten en plichten van medewerkers. Ze behouden hun salaris, verlofdagen en andere afspraken die in hun oude arbeidscontract staan. Daarentegen kan de overname wel leiden tot angst en onzekerheid. Vaak vragen medewerkers zich af of hun positie nog wel veilig is op dit soort momenten. Een bedrijfsovername kan ook leiden tot het verlies van bedrijfscultuur en identiteit van het oude bedrijf. Dit kan een aanzienlijke impact hebben op hun motivatie, betrokkenheid en productiviteit op het werk.

Hoe kunt als werkgever omgaan met de impact op uw medewerkers?

Als werkgever kunt u verschillende maatregelen nemen om tijdens een bedrijfsovername de impact te beperken op uw medewerkers. Een goede tip is om transparant te communiceren naar de medewerkers. U kunt de medewerkers op de hoogte houden over de plannen en ontwikkelingen rond de overname. Het is verstandig om regelmatig updates te geven over wat er gaat gebeuren. Zorg ervoor dat de medewerkers zich betrokken voelen over de veranderingen die zullen plaatsvinden. Daarnaast moet u duidelijk zijn over wat er zal gebeuren met de functies en arbeidsvoorwaarden. Zorg ervoor dat uw medewerkers weten waar ze aan toe zijn en voorkom onnodige onzekerheid.

Zorg voor ondersteuning en begeleiding

Bied trainingen en ontwikkelingsmogelijkheden aan tijdens de overgangsperiode, aan medewerkers die behoefte aan hebben. Zo kunt u ze helpen om zich aan te passen aan de nieuwe situatie en nieuwe verantwoordelijkheden die ontstaan door de overname. Het is belangrijk om hierin te investeren, niet alleen omdat het uw medewerkers uit onzekerheid helpt, maar ook om de betrokkenheid en het vertrouwen te vergroten naar het bedrijf toe.

Weet u niet waar u moet beginnen als het gaat om het kopen of verkopen van uw bedrijf? Neem dan contact op met Marktlink. Hier werken specialisten met veel ervaring op het gebied van bedrijfsovernames.