wonen

Lees hier enkele tips om te besparen op de woonlasten. Alles bij elkaar opgeteld is wonen ronduit duur, maar misschien betaalt u onnodig veel aan premie voor de opstalverzekering? Mogelijk heeft u een dure hypotheek, of kunt u overstappen naar een goedkopere leverancier voor gas, water, en licht?

Tip 1). Maandpremie verzekeringen vergelijken

Als eerste tip, vergelijk de premies. Online prijsvergelijkingen uitvoeren is makkelijk. Er zijn vergelijkingssites en woonverzekering op overstappen.nl is een overzichtelijke site. Er staat ook een duidelijke uitleg wat een woonverzekering is. Onderdeel van de woonverzekering is de opstalverzekering, en op opstalverzekering via overstappen.nl kunt u die apart vergelijken. U kunt dan nog apart de inboedelverzekering vergelijken, maar meestal zit dat anders. Veel polishouders hebben ooit een inboedelverzekering afgesloten, en daarna inboedel bijgekocht waardoor zij door de tijd onderverzekerd zijn geraakt. Herziening van de inboedelverzekering is dan meestal opnieuw inventariseren en taxeren, en dan op zoek gaan naar de voordeligste maatschappij. De lijn is door te trekken naar, autoverzekering, en aan het einde van het jaar de zorgpremie vergelijken. Als u dat allemaal doet, dan moet u wel tegen voordeel aanlopen. U bent dan nog net zo goed verzekerd, maar tegen een lagere premie.

Tip 2). Hypotheken vergelijken

Evenals de maandpremie voor verzekeringen zijn de maandlasten voor de hypotheek ook te vergelijken. Er zijn sites voor, maar niet zo overzichtelijk dan de vergelijkingssites voor verzekeringen. Het beste is om op de rente te letten. De rente is laag, maar veel kredietverstrekkers rekenen de lage rente niet door. U heeft dan nog een oude hypotheek, en de kredietverstrekker heeft daarna de rente minder laten zakken dan dat het hoort zijn. De kans is groot dat het u lukt om een hypotheek te verkrijgen met een lagere maandlast.

Tip 3). Goedkopere energieleverancier

Op zoek gaan naar een goedkopere energieleverancier gaat eenvoudig. In Nederland hebben we meer dan zestig aanbieders, en de sites zijn overzichtelijk. Over het algemeen geeft u enkele gegevens op en u kunt over naar een goedkopere energieleverancier. Vaak kunt u een leuk welkomsgeschenk krijgen. Meestal is het contract één jaar, en van tevoren krijgt u bericht dat het contract afloopt. Dan kunt u weer kiezen uit de goedkoopste leverancier met weer kans op een leuke gadget. Misschien dat overstappen van energieleverancier de makkelijkste en tevens leukste manier is om de woonlasten te verlagen.

Minder stress door lagere maandlasten

Hopelijk brengen deze tips verlichting. Het is bewezen dat iedere maand opnieuw rekenen en afvragen, hoe moet ik de eindjes aan elkaar knopen, niet gezond is. Als u de financiën goed op orde heeft gaat u helderder nadenken, en misschien besluit u om goede investeringen te doen met het geld wat niet maandelijks aan de lasten opgaat? U kunt besluiten om van dat geld een zonnepaneel te huren waardoor u nog minder elektriciteit hoeft af te nemen, misschien zelfs terug kan leveren zodat u geld verdient? Veel succes met het verlagen van de woonlasten.